למרות השיח הרב סביב המונח ׳עיר חכמה׳, אין למונח זה הגדרה ברורה וסדורה. חוקרים רבים ניסו לעמוד על מאפייניה השונים של ׳העיר החכמה׳ – אולם נראה שכל עיר ועיר מגדירה את המונח לצרכיה, ובהתאם לערכיה.
כך, למשל, ערים כמו סיאטל וקויבק סיטי משתמשות במונח כדי לקדם מהפך טכנולוגי בתחום התשתיות, החינוך והנגישות של תושבי העיר למידע. מעברו השני של הגלובוס, העיר סונגדו (Songdo) בדרום קוריאה היא עיר חדשה שנבנית מהיסוד – וטכנולוגיות המידע שולבו בתוך נימיה של העיר בעודה מוקמת. כל אחת מהדירות בעיר סונגדו כוללת סדרה של חיישנים שמשדרים מידע לשרת עיבוד מרכזי, המנהל למעשה את חיי העיר.
המשותף למרבית ההגדרות לעיר חכמה הוא השימוש האינטנסיבי בטכנולוגיות מידע כבסיס לקבלת החלטות ופעילות בעיר. חלק ניכר מההגדרות, לא מתייחסות לאופי השימוש במידע זה וטיבו. במילים אחרות – מספיק שעיר מיישמת מספר טכנולוגיות מידע בתוך סדרי הניהול שלה על מנת שתוכל להציג עצמה כעיר חכמה.
כחלק מהמחקר שביצענו ב-TASC, זיהינו שלוש מטרות מרכזיות שבגינן ערים מבקשות לשלב טכנולוגיות מידע ופלטפורמות דיגיטליות:
כמו בכל תחום טכנולוגי או דיגיטלי, גם כאן יש הרבה פתרונות אפשריים. לדוגמה:
הציטוט הזה, מספרו של אדואר גלייזר, התייחס לכישלון של רבים מפרויקטי ההתחדשות העירונית. הקביעה הזו, שכוונה בעיקרה לקובעי מדיניות ומתכנני ערים, נכונה גם לענייננו.
הבנה של צרכי התושבים, העסקים ועובדי הרשות המקומית היא המפתח להטמעה מוצלחת של טכנולוגיות ופלטפורמות דיגיטליות ברשויות המקומיות.
מחלקת הדאטה והדיגיטל ב-TASC כוללת מנהלי מוצר, מומחי דאטה ומומחי חוויית לקוח שיכולים לסייע לשחקנים השונים בתחום הערים החכמות:
– סיוע לספקי הפתרונות הטכנולוגיים בזיהוי צרכי השוק וגיבוש אסטרטגיה מוצרית-עסקית מתאימה
– סיוע לרשויות מקומיות באפיון וגיבוש דרישות המתאימות לאתגרים והצרכים הייחודיים שלהן
אם אתם מעוניינים להתייעץ או סקרנים להכיר את המומחים שלנו – פנו אלינו